Dry Toilet -konferenssi 2015

DT2015_Group photo. Photo by Laura Karlin

Viides kansainvälinen kuivakäymäläkonferenssi järjestettiin Tampereen Ammattikorkeakoululla 19-22.8.2015. Konferenssin teemana oli Dry Toilet Conference 2015 – Solutions. Suomipäivä–seminaari kuivakäymälöistä, niiden mahdollisuuksista ja käytöstä Suomessa: Kuivakäymälä – Toimiva ratkaisuseminaari järjestettiin keskiviikkona 19.8.2015. Haluamme kiittää mitä lämpimimmin kaikkia osallistujia onnistuneesta konferenssista!

Yritykset konferenssissa

Exhibition, Biolan. Photo by Riina Heinisuo.

Konferenssien yhteydessä pidettiin laitenäyttely 19.-20.8. Näyttely oli avoin kaikille kuivakäymälöiden ja hygieniatuotteiden valmistajille, maahantuojille ja myyjille sekä käymälöihin ja käymälätuotteen loppukäsittelyyn liittyvien tuotteiden tai palvelujen tarjoajille sekä yhdistyksille. Paikalla oli yhteensä kahdeksan yritystä ja organisaatiota.

Kiitos lämpimästi kaikille Dry Toilet -konferenssin 2015 osallistujille!

Yhteistyökumppanit

Pääpuhujat

Tohtori Kamal Kar and Camilla Wirseen vuonna 2012. By Reka Hajdu-Rahkama.

Olemme aina olleet ylpeitä konferenssin kokonaisvaltaisesta tieteellisestä osaamisesta.  Vuoden 2015 pääpuhujat edustavat johtavia asiantuntijoita ekologisen sanitaation, kuivakäymälöiden ja ravinnekierron alalla.

Tohtori Dana Cordell

Tohtori Dana Cordell on tutkijatohtori University of Technology Sydney-yliopistossa. Hänen tutkimuksensa fosforin niukkuudesta on saanut tunnistusta esimerkiksi Australia’s top science-palkinnolla.

Professori Naoyuki Funamizu

photo2014

Naoyuki Funamizu on professori Hokkaidon yliopistossa, Japanissa. Hänen päätutkimuksensa ovat jätevesien parannus ja uudelleenkäyttö. Professori Funamizulla on myös laaja kokemus International Water Association-yhdistyksen kanssa toimimisesta.

Konferenssin ohjelma

Dana Cordell key note speech. Photo by Riina Heinisuo.

Kansainvälinen kuivakäymäläkonferenssi tarjosi osallistujille erittäin korkeatasoisen tieteellisen ohjelman lisäksi mielenkiintoisia retkiä ja muita ohjelmia koko konferenssin ajan. Konferenssissa kuultiin yhteensä 72 esitystä, jotka oli jaettu seitsemän eri teeman alle. Abstraktikirjan löydätte täältä.

Konferenssin esintyyjiksi valikoitui alan huippuosaajia, jotka kertoivat esityksissään omista kokemuksistaan ja projekteistaan sekä ratkaisuista kuivakäymäläteknologian, ravinnekierron ja ekologisen sanitaation saralla. Seminaarin aloitti kolmepäivänen pre-conference työpaja ja keskiviikkona 19.8. kuultiin Suomen tuoreimmat kuulumiset Kuivakäymälä – Toimiva ratkaisu seminaarissa. Kansainvälinen konferenssi pidettiin 20.-21.8.

Suomi-päivän seminaari 19.8.2015

Kuivakäymälä – Toimiva ratkaisu seminaari 2015. Kuva Riina Heinisuo.

Konferenssin yhteydessä järjestettiin jo perinteeksi muodostunut Suomi-päivän seminaari Kuivakäymälä – toimiva ratkaisu, keskiviikkona 19.8. Seminaarissa olivat esillä kuivakäymäläteknologian tuoreimmat näkökulmat mm. ravinnekiertoon, haja-asutusalueiden jätevesiasetukseen ja kuivakäymäläteknologian rooliin niissä. Kuivakäymälä on ratkaisu jätevesien käsittelyyn ja ravinteiden kierrättämiseen sekä omakotitaloihin, matkailuyrittäjille, mökeille ja tulevaisuudessa myös kaupunkialueiden kotitalouksille.