Palkinnot ja tunnustukset

Käymäläseura Huussi ry on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia:

Suomen Messusäätiön Ympäristön hyväksi -kunniamaininta Käymäläseura Huussi ry:lle 10.10.2012. Ympäristön hyväksi -palkinto jaettiin kolmatta kertaa. Palkinnon teemana oli tänä vuonna veden puhtaus, vesivarat ja vesistöjen tila. Ympäristön hyväksi -palkinto on Suomen Messusäätiön palkinto, joka jaetaan yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliiton ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa joka toinen vuosi ympäristö- ja yhdyskunta-alan messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa. Lue lisää!

Kunniakirja ympäristön hyväksi 2012-kunniamaininta Veden puhtaus, vesivarat ja vesistöjen tila

Maa- ja metsätalousministeriön lausunto 9.1.2007. MMM vastasi Käymäläseura Huussi ry:n vuosikokouksesaan laatimaan kirjeeseen liittyen kuivakäymälätuotteiden hyödyntämiseen ravinnekierrossa.
Vuosikokouskannanotto MMMlle(pdf, 66 kt)
MMM lausunto (pdf, 568 kt)

Pirkanmaan ympäristökeskuksen kunniamaininta 25.10.2006. Käymäläseura Huussi ry:lle on myönnetty kunniamaininta työstä kuivasanitaation edistämiseksi erityisesti kehitysmaissa. Käymäläseura Huussi ry:lle on myönnetty kunniamaininta työstä kuivasanitaation edistämiseksi erityisesti kehitysmaissa.
Pirkanmaan ympäristökeskuksen tiedote: ”Kunniamaininnan saanut Käymäläseura Huussi ry tekee merkittävää työtä erityisesti kehitysmaiden ympäristön hyväksi verkottamalla kuivakäymäläosaajia ja -osaamista. Kesällä 2006 järjestetty kansainvälinen Dry Toilet -konferenssi oli pieneltä vapaaehtoisyhdistykseltä suuri ponnistus ja vaikuttava aikaansaannos.

Kuivakäymäläseura Huussi ry:lle vesien- ja ympäristönsuojelupalkinto Suomen vesiensuojeluyhdistysten liitto palkitsi 18.8 2006 Käymäläseura Huussi ry:n aktiivisesta ja innovatiivisesta toiminnasta käymäläkulttuurin elvyttämiseksi.

Raini Kiukas palkittiin kuivakäymäläteknologian edistämisestä Keskon tunnustuspalkinto jaettiin kuudelle kestävän kehityksen edistäjälle 17.5.2006 Helsingissä. Pirkanmaalta palkinnon sai kuivakäymäläteknologiaa edistänyt Raini Kiukas, Käymäläseura Huussi ry:n perustajajäsen ja sihteeri. Palkintojen yhteissumma oli 20 000 euroa. Lue lisää! (pdf, 32 kt)

Käymäläseura Huussi ry:n ympäristöpalkinto 2006 ulkoasiainministeriölle
Vuoden Huussiteko 2006 -palkinto annettiin ulkoasiainministeriön globaaliasioiden osaston kansainvälisen ympäristöpolitiikan yksikölle. Erityisesti palkintotalikon luovutuksella kiitetään ulkoasiainneuvos Kari Karankoa ja lähetysneuvos Jyrki Nissilää ja heidän avustajiaan.

Huomionosoitus Käymäläseura Huussi ry:lle. Yhdistys sai huomionosoituksen Tulevaisuuden tutkimuksen seura ry:ltä. Tulevaisuuden tutkimuksen seura huomioi arjen tekoja ja ilmiöitä, joiden katsotaan edistävän kansalaisten oma-aloitteisuutta ja siten parempaa tulevaisuutta. (FUTURA 2/2006 – Työelämän etiikka ja arvot)